Art of Oil

«Olijfolie tot in de perfectie»

Het idee om "Art of Oil" te creëren werd geboren tijdens een reis naar de Spaanse hooglanden om de grootmoeder van mijn vrouw, Laura, te bezoeken. We namen het idee voorzichtig mee naar Duitsland, vulden het met kleine porseleinen steengoed flesjes en gaven het aan onze familieleden. Het enthousiasme en de belangstelling voor onze uitstekende oliën was enorm. We beseften meteen dat we nog meer mensen de kans moesten geven deze geweldige olie te proeven!

Met passie, veel liefde en de Spaanse zon wordt de olijfolie geproduceerd op Finca La Moncloa met de hulp van onze vriend en biologische boer Rufino. Het resultaat is een extra olijfolie van eerste persing van de hoogste kwaliteit, die slechts eenmaal per jaar wordt geoogst en koud geperst op de finca.

Wij leven deze filosofie elke dag met onze vrienden van Finca la Moncloa in Mascaraque, ten zuiden van Madrid. Of het nu gaat om de selectie van de olijven, de zorgvuldige verwerking en opslag ter plaatse, of de naleving van de strengste ecologische normen en het daaruit voortvloeiende behoud van de natuur. Bij ART OF OIL sluiten we geen compromissen in onze missie om de Spaanse levensvreugde over de hele wereld te verspreiden. En dit wordt weerspiegeld in elk van onze geraffineerde olijfoliën.

Het productieproces

Bij de productie van olijfolie moet men zich niet uitsluitend richten op het "persen" van de olie. Jaar na jaar begint de oogst met het zoeken naar het optimale moment om de olijven te plukken. Dit vereist veel vaardigheid en nog meer ervaring. Alleen wanneer de olijven optimaal gerijpt zijn, is het mogelijk een hoogwaardige olijfolie met een sterk aroma te verkrijgen.

Zodra de olijven van de boom zijn, is tijd een belangrijke factor. De gevoelige vruchten zijn nu gemakkelijk bederfelijk. Binnen zeer korte tijd vervoeren de oogstmachines de olijven naar de boerderij. Na te zijn gewassen en aan een grondige kwaliteitscontrole te zijn onderworpen, worden ze vervolgens geplet en tot olijfolie verwerkt met behulp van geavanceerde mechanische processen. Het voordeel ten opzichte van conventioneel persen is duidelijk de snelheid en de hygiëne. Door de korte verwerkingstijd wordt het product minder aan zuurstof blootgesteld. Dit betekent dat de olie niet bederft.

De boerderij

In het midden van de 20e eeuw stonden er al enkele olijfbomen op de velden van Finca la Moncloa in Mascaraque, slechts 40 km ten zuiden van de voormalige Spaanse hoofdstad Toledo. In die tijd was het ras hoofdzakelijk Cornicabra, dat in de regio veel voorkwam. Maar dat zou niet zo blijven. Met liefde en toewijding werden naast de Cornicabra ook zaailingen van de Picual- en Arbequina-variëteiten geplant. Zo ontstond de mentaliteit om olijfolie te produceren in perfecte harmonie met de natuur dankzij de biologische criteria.

De fles
Onze zwarte steengoed fles is prachtig. Maar deze kleicontainer heeft nog veel meer te bieden. Steengoed", een van de meest hoogwaardige keramische producten, biedt onze kostbare oliën 100% bescherming tegen licht en is absoluut voedselveilig. We kunnen geen betere "casing" bedenken voor onze kostbare olijfolie. En dankzij onze geïntegreerde schenktuit kunt u er zeker van zijn dat u nooit een druppel verliest tijdens het gebruik!

Sans titre 1200 1200 px 2023 01 30 T152853 648