Holi and Love

«Bollywood made in Belgium»

Dit merk werd gecreëerd door Julie Wouters, een Belgische moeder van 4 kinderen die graag de wereld rondreist. In 2017 verhuisde ze met haar gezin naar India om het werk van haar man te volgen.


HOLI is een van de beroemdste festivals in India ! Het is het feest van de kleuren, dat wordt gevierd om het begin van de lente aan te geven. LOVE voor de liefde voor mooie dingen, mooie souvenirs die ons herinneren aan een reis of een ontmoeting, zoals die Julie heeft gehad met de ambachtslieden in India.


Julie omringt zich altijd met mooie voorwerpen vol betekenis en geschiedenis, en begon thuis te verzamelen wat de Indische vakmanschap te bieden heeft op het gebied van design, textuur en kleur. Beetje bij beetje werd ze verliefd op stoffen met blokdruk, authentiek en natuurlijk khadi-katoen, kantha-dekens, ikat-kleuren en -motieven, allemaal prachtig met de hand gesponnen.


Julie besloot toen om de ambachtslui te gaan ontmoeten en in 2018 een eerste kleine productie van tassen en accessoires te lanceren, vervaardigd met respect voor voorouderlijke handwerktechnieken. En dat met een eigentijdse en vrolijke vormgeving en geest!


Het merk Holi and Love is ontstaan uit de ambitie om het rijke erfgoed van het Indiase vakmanschap te promoten en te verspreiden. De stukken van de collectie weerspiegelen een zeker engagement om het milieu en de mens te respecteren. Daarom zal steeds aan deze drie voorwaarden worden voldaan: de traditionele knowhow van de ambachtslui respecteren, ons omringen met partners die geregistreerd zijn in eerlijke handel en uitsluitend 100% biologisch katoen met GOTS-certificaat aankopen.


Photo Julie at Tharangini 600x600