Tefal

«Aan uw zijde, dag na dag»

Al meer dan 60 jaar helpt Tefal u door ingenieuze oplossingen uit te vinden, geïnspireerd door uw dagelijks leven. Van de eerste koekenpan met antiaanbaklaag uit de jaren 1950 tot kookgerei en kleine apparaten, Tefal staat aan uw zijde, in elk huis, dag na dag.

Elke dag worden we overspoeld door de drukte van alledag, waardoor we ons niet volledig kunnen wijden aan wat echt belangrijk is: kostbare en gedenkwaardige tijd doorbrengen met onze geliefden.

Bij Tefal geloven we dat het dagelijkse leven vol leven moet zijn, niet vol beperkingen.

Daarom doen we er alles aan om u te ondersteunen en het dagelijks leven gemakkelijker te maken, door ingenieuze en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die door u zijn geïnspireerd.

Al meer dan 60 jaar staan wij aan uw zijde, in uw keukens, in uw huizen, zodat uw dagelijks leven, dat van uw geliefden en van de mensen om u heen, dag na dag eenvoudiger, soepeler en gezelliger wordt.

Bij Tefal zijn we ervan overtuigd dat innovatie in dienst moet staan van een eenvoudiger, soepeler en warmer dagelijks leven.

Luisteren naar en anticiperen op de evolutie van levensstijlen is fundamenteel, om u producten aan te bieden die steeds beter zijn aangepast aan uw keuken.

Onze onderzoeks- en ontwikkelingsteams ontwikkelen ingenieuze en innovatieve oplossingen, geïnspireerd door uw dagelijks leven.

Omdat het onze verantwoordelijkheid is om de impact van onze producten gedurende hun hele levenscyclus te behartigen, zetten wij ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook om deel te nemen aan de ontwikkeling van een warmere samenleving, waarin iedereen de tijd heeft om zich te wijden aan de belangrijke momenten, die ons bij elkaar brengen en ons raken.

1954: Het begon allemaal met een hengel...

Aanvankelijk stelde ingenieur Marc Grégoire zichzelf de uitdaging om een hengel van glasvezel te maken in plaats van bamboe. Hij ontdekte polytetrafluorethyleen (PTFE), een materiaal met antikleefeigenschappen, en ontwikkelde een innovatief procédé om dit materiaal op een aluminium schijf te bevestigen.

Uit een discussie met zijn vrouw Colette voor een steelpan waarin melk kookte, kwam het idee om de antikleefeigenschappen van dit materiaal toe te passen in de keuken. Een steak bakt nu zonder te plakken, en de pan kan in een handomdraai worden schoongemaakt. Zo werd de eerste anti-aanbakpan geboren.

Net toen Tefal begon te exporteren naar de Verenigde Staten, vond er een dramatische wending plaats: in de pers verscheen een foto van Jackie Kennedy die een beroemde winkel in New York verliet, vereeuwigd met een Tefal-pan in haar hand. Deze onverwachte foto haalde de media en maakte het merk Tefal wereldberoemd.

Sans titre 1200 1200 px 2023 01 27 T160744 466