Petits Kiwis

«Anti-UV zwemkleding»

Om de huid van haar baby te beschermen, begon Leïla haar eindeloze zoektocht naar de perfecte zwembroek die er goed uitzag, een goede bescherming bood en een ecologisch ontwerp had.

Omdat ze er niet in slaagt de ideale zwembroek te vinden, valt de jonge moeder terug op een niet overtuigend alternatief, waardoor ze iets wil doen aan het gebrek eraan.

Als het niet bestaat, waarom zou je het dan niet maken?

Drie zomers later kreeg haar idee vorm en leidde uiteindelijk tot de oprichting van Petits Kiwis, een merk kinderzwemkleding dat milieuvriendelijk is, van het ontwerp van de fruitige en bloemige motieven tot de distributie. Zwemkleding, poncho's, armbanden - met Petits Kiwis brengt mama alle strandkleding die ouders nodig hebben om hun kinderen te beschermen tegen de agressie van de zon samen in één merk.

Het plastic afval, dat uit de Middellandse Zee wordt gehaald, wordt omgezet in textielvezels en begint onder hun handen een nieuw leven, waarbij het enerzijds onze kinderen beschermt en anderzijds het water waarin ze zwemmen schoonmaakt.

Leïla is transparant in haar creatieve proces en probeert haar ecologische voetafdruk te verkleinen door samen te werken met twee lokale ateliers, een in Bordeaux en de ander in Catalonië. De zwemkleding en accessoires van Petits Kiwis zijn perfect in elkaar gezet en zijn even schattig als duurzaam. Ze behouden die kinderlijke smaak waarin we ons onze kinderen voorstellen die zonder angst van de zon genieten, terwijl ze een frisse, moderne smaak achterlaten op onze vakantiefoto's.Gefabriceerd door

Verantwoord kopen? Ja, maar tegen welke prijs?

Om onze producten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, is al onze productie - van 100% gerecycled garen tot de productie van onze stoffen en zwemkleding - gevestigd in Spanje, zodat je er zeker van kunt zijn dat je aankoop zo milieuvriendelijk mogelijk is,

is gevestigd in Spanje, zodat we je een lage prijs kunnen bieden en een product dat onze planeet respecteert door middel van ethische werkpraktijken.

Onze sleutelwoorden: Transparantie, Verantwoordelijkheid en Nabijheid.

KORT CIRCUIT

We hebben onze leveranciers zorgvuldig geselecteerd op basis van de afstand tussen hen, om onze ecologische voetafdruk te beperken.Onze gerecyclede stoffen
We maken ons steeds meer zorgen over de herkomst van de grondstoffen die worden gebruikt in de producten die we kopen:

Onze Petits Kiwis badkledingstoffen zijn gemaakt van plastic flessen die uit de Middellandse Zee zijn gehaald.

Wat is recycling?

Elk jaar belandt er 8 miljoen ton plastic afval in de oceanen.

Slechts 9% wordt gerecycled

Wist je dat?

Elk jaar komt er tussen de 1,15 en 2,41 miljoen ton plastic via rivieren in de oceanen terecht.

In sommige delen van de wereld bestaat 95% van het zeeafval uit plastic.

Plastic drijft op het oppervlak, bekleedt de zeebodem of spoelt aan op stranden en bedreigt aquatische ecosystemen.

Deze vervuiling van de zeeën en oceanen heeft een grote invloed op al het onderwaterleven. Op dit moment worden 693 mariene soorten direct bedreigd door plasticvervuiling.


Petits kiwi logo