Radis et Capucine

«Do It Yourself!»

Wilt u een tomatenplant of basilicum kweken op uw balkon, maar weet u niet goed hoe? Willen uw kinderen het ontkiemen op de vensterbank ontdekken?

Radis et Capucine ontwerpt en fabriceert al meer dan 15 jaar kweekpotten in Anjou om u het tuinieren te laten ontdekken, eenvoudig en voor het hele gezin. Aromatische planten zaaien is eenvoudig! Tomaten planten op uw balkon is ook eenvoudig!

Alle kweekpotten van Radis et Capucine bevatten groeimedium en biologische zaden om te zaaien, met stap-voor-stap instructies. Zelfs in de winter kunt u het binnentuinieren ontdekken met het kweken van champignons.

Radis et Capucine maakt al meer dan 20 jaar kweekpotten om het tuinieren op een leuke en ludieke manier te introduceren of te herontdekken...maar niet alleen..... Maar voor wie het merk nog niet kent, volgt hier het mooie verhaaltje van Radis et Capucine vanaf het begin: Er was eens ...

De familiegeschiedenis van Radis et Capucine begon in 1927 met grootvader Griffaton, die zaden produceerde in Anjou. Vandaag is het de derde generatie die het bedrijf leidt en nog steeds zaden verkoopt ... maar niet zoals de anderen. Radis et Capucine is nog steeds een familiebedrijf dat wordt geleid door Jean-Sébastien en Catherine Griffaton.

Zaadbedrijven hebben altijd zaden verkocht aan .... diegenen die wisten hoe ze moesten kweken... dus historisch gezien eerder oudere mannen die op het platteland woonden. Tegenwoordig zijn er steeds minder tuiniers, de bodem is laag, moestuinen zijn soms zelfs verboden in woonwijken en waarom zou je je druk maken als je het hele jaar door mooie groenten in de supermarkt kunt kopen. Maakt niet uit, de Griffatons zijn erin geslaagd het zaad weer in de mode te brengen.

Radis et Capucine is een 28-koppige KMO gevestigd in Trélazé (net buiten Angers, in Anjou) die sinds 1997 (ja, meer dan 20 jaar geleden) "zelfgemaakte" kits ontwerpt, verkoopt en produceert voor biologisch tuinieren met het gezin, natuurontdekking, biologische voedselbereidingen en biologische cosmetica.

Gepassioneerd door de natuur en creatieve hobby's in DIY (do it yourself), gaat het bij ons om creativiteit maar met een sterke richtlijn: plezier maken, de natuur (her)ontdekken, creëren, delen door middel van eenvoudig stadstuinieren, traditionele biologische kookrecepten en gezonde biologische cosmetica.

Radis et Capucine Jean Sebastien Griffaton