Vaude

«De geest van de bergsport»

De beste verhalen zijn die over een grote passie. Zoals het VAUDE verhaal. Het begon met Albrecht von Dewitz' liefde voor bergsporten. In 1974 maakte hij van deze hobby zijn beroep en richtte hij het bedrijf VAUDE op, waarvan de naam is afgeleid van zijn initialen v.D. (uitgesproken als [faou'dé]). Sindsdien is deze kleine eenmanszaak uitgegroeid tot een van de toonaangevende merken op de Europese bergsportmarkt. Sinds 2009 heeft Antje von Dewitz, de dochter van Albrecht, de leiding van het bedrijf overgenomen.

VAUDE belichaamt haar waarden en neemt verantwoordelijkheid voor mens en natuur. In alles wat zij doen, integreren zij ecologische en sociale aspecten. Zij zijn zeer trots op de vele prestigieuze prijzen die zij hebben ontvangen voor hun duurzame inzet en hun innovatieve producten.

Ze zijn ontworpen en gemaakt in Duitsland en produceren high-end tassen, fietstassen en rugzakken voor de fiets, de stad en dagelijks gebruik in hun hoofdkwartier. Daarbij is het hoofdkantoor van hun bedrijf sinds 2012 klimaatneutraal. Maar ze willen verder gaan: vanaf 2022 zijn al hun producten klimaatneutraal.

Wat duurzaam is, gaat lang mee: VAUDE-producten worden gekenmerkt door hun tijdloos design, robuuste materialen en gemakkelijke herstelbaarheid.

Naar de toekomst kijken. Een verantwoordelijke bedrijfsvoering. En handelen met passie. Dit is het pad dat ze volgen. Bij buitensporten, in het dagelijks leven en bij de ontwikkeling van duurzame producten. Want het is het behoud van wat zij liefhebben dat toekomstige generaties in staat zal stellen te genieten van de wereld van de bergen en de ongerepte natuur.

Vaude fournisseur