Generous

«Het filantropisch koekje Made in Belgium»

Het verhaal begint met een van de medeoprichters, Christophe Harou. Als gebakjes liefhebber was het een ramp toen hij ontdekte dat hij glutenintolerant was ! Hij kon niet leven zonder dit pleziertje, dus moest hij wel een oplossing vinden. Zo ontdekten Christophe en zijn vrouw Theodora, L'Arrière-Cuisine in Brussel, het adres van o.a. Jean-Benoît en Aurélie Ghenne, gespecialiseerd in glutenvrij brood en gebak. Het was liefde op het eerste gezicht voor de vier Belgische dertigers die in 2013 samen in een mum van tijd het Generous avontuur aangingen.


In hun ambachtelijk atelier brachten zij de Generous-familie tot leven : onweerstaanbare koekjes met een uitgesproken smaak. De koekjes zijn heerlijk en rijk in smaak, biologisch, glutenvrij en hebben een Belgische toets die het verschil maakt. Deze zijn gebakken met de beste ingrediënten van voornamelijk lokale producenten. Generous gebruikt geen geraffineerde suiker of tarwe, maar alternatieven zoals tapiocameel, boekweitmeel of aardappelzetmeel. Transparantie en traceerbaarheid zijn gegarandeerd in de hele toeleveringsketen.

Hun koekjes worden verpakt door Travie, een beschutte werkplaats die personen met een beperking ondersteunt door ze een nuttige baan te bieden dat bevorderlijk is voor hun ontplooiing en ontwikkeling van hun persoonlijke autonomie.

Tevens hechten ze veel belang aan de strijd tegen voedselafval. De gebroken of onvolmaakte koekjes worden gegeven aan plaatselijke verenigingen, de gebroken speculoos worden vernieuwd door tal van gastronomische partnerschappen.

87a7ff7a4a8fb0e9da560f1cfab2bbd7 XL