Nos fournisseurs Woodstag: de koningen van het upcyclen
Wood Stag 50naire 105
Woodstag: de koningen van het upcyclen
Nos fournisseurs
door Wendy Schiedts

Gelabeld en verantwoordelijk.


Achter elk project zit een droom, een verlangen om verandering te brengen. Alleen of in teamverband, elk van zijn mensen werkt hard om producten aan te bieden die een verschil maken.


Zoals Woodstag, een uniek, elegant en 100% Belgisch merk van prêt-à-porter accessoires.

Dns QY Pw X0 A Adqbt

Van vlinderdassen tot bretels, sokken, oorbellen en portefeuilles, er is voor elk wat wils. Eerst hadden ze hun zinnen gezet op hergebruikt hout, maar al snel gebruikten ze ook leer en jeansvezels.


Upcycling is leven!

1519796398592

Upcycling


Een van de sterke waarden van Woodstag is ecologie. Upcycling is de kern van hun activiteiten. Zij geven graag een tweede leven aan grondstofrestjes die oorspronkelijk bestemd waren om de vuilnisbak in te gaan.

Recycling denim jeans

Lokaal


Al hun producten worden met de hand gemaakt en meestal in samenwerking met Belgische ambachtslui of bedrijven.

2402

Sociaal-professionele reïntegratie


Voor de vervaardiging van deze producten doet Woodstag een beroep op Cellmade (voor de houtbewerking) - een organisatie die de opleiding en de toekomstige reïntegratie van gedetineerden in de gevangenis van Vorst nastreeft - en op Mulieris (voor het naaiwerk) - een atelier voor socio-professionele integratie.

B9714294833 Z 1 20180102180731 000 GVGAE5 PB4 1 0

Kennismaking met de ontwerpers


Woostag zijn in de eerste plaats drie vrienden uit Brussel die in 2016 het avontuur van de ready-to-wear accessoires zijn aangegaan. Hun project werd werkelijkheid en vandaag biedt het merk een brede waaier van elegante en unieke producten aan.

Om de collectie te ontdekken, klik hier.

Wood Stag 50naire 105