Nos fournisseurs Brasserie de la Lesse : hop, gerst en traditie
DSC0006
Brasserie de la Lesse : hop, gerst en traditie
Nos fournisseurs
door Wendy Schiedts

Gelabeld en verantwoordelijk.

Achter elk project zit een droom, een verlangen om verandering te brengen. Of ze nu alleen werken of in een team, elk van deze mensen werkt hard om producten aan te bieden die een verschil maken.

Zoals het Belgische merk Brasserie de la Lesse, 100% biologische bieren.

Brasserieverte

Awards

Bij Brasserie de la Lesse, hebben deze Belgische bieren de titel van "Beste Bier uit Wallonië" meermaals hebben gewonnen !

100% bio


Alle bieren worden gebrouwen in een typisch Belgische stijl en zijn 100% biologisch.

Hun kracht? Hun productieproces is volledig natuurlijk en ambachtelijk volgens de voorouderlijke knowhow die van verschillende generaties brouwers is geërfd.

In deze brouwerij worden geen moderne technieken gebruikt om de productiekosten te minderen of het bier kunstmatig te verbeteren !

Houblon

Een originele identiteit

Wij houden van hun grafische identiteit en van de grappige namen die aan de bieren worden gegeven, zoals "Top Lesse" of "Marie Blanche de Lessive". Woordspelingen en een heerlijke smaak, het is een no-fail voor dit Belgische merk.

DSC0006

Ontmoeting met de ambachtslieden

Achter de Brasserie de la Lesse, zitten Julien, Jean-Hugues, Manu en Norbert. Er zijn ook 7 beheerders en niet minder dan 400 medewerkers.

Geboorte van een coöperatie


De coöperatie werd in 2011 opgericht met als doel de brouwerij die de vorige eeuw door de broederschap Busson in het dorp Lessive werd opgericht, nieuw leven in te blazen en sociale doelstellingen na te streven.

Bieresfounder

Klik hier om de bieren te ontdekken en te proeven.