Rifò lab

«Mutsen die je van je stuk brengen!»

Dankzij een crowdfunding op Ulule, werd Rifò Lab opgericht door Niccolò Cipriani en Daniele Ceni in november in 2017. Rifò Lab produceert kwaliteitsvolle kleren en accessoires die worden geproduceerd op basis van gerecycleerd textiel.

Rifò Lab is opgericht in Prato, een belangrijke wijk in de geschiedenis van het textiel 30 km van Firenze. Dankzij een artisanaal mechanisme dat 100 jaar geleden daar is ontwikkeld, zet Rifò afval om tot stoffen en zet Rifò Lab oude kleren om tot nieuwe kleren die de kwaliteiten behoudt van de originele producten.

Deze methode staat toe om afval te hergebruiken en reduceert zo aanmerkelijk het volume water, pesticiden en chemische producten dat gebruikt wordt voor de productie van nieuwe materialen.

Rifò Lab is een merk dat uit nood voor onze planeet is ontstaan. Uit nood voor een verandering naar een ethisch en duurzaam model voor onze generatie en degene die nog na ons moet komen. Het merk vertegenwoordigt een synergie tussen de technologie, de sociale betrokkenheid en het respect voor het klimaat door kwaliteitsvolle kleren te ontwikkelen die duurzaam zijn. En dit met oog voor detail!

Dit zijn onze voorwaarden voor de ontwikkeling van onze producten:
- kleren die geproduceerd worden met gerecycleerd materiaal en materiaal dat op zijn beurt gerecycleerd kan worden
- 100% lokale en artisanale productie op minder dan 30 km van onze kantoren

Rifo lab