Méry Melrose

«Cognac? Ja, maar biologisch!»

Mery Melrose is sinds 2006 een familiebedrijf. Janis Melrose en Francois Mery, een echtpaar met een passie voor biologische wijnbouw, zijn gevestigd in Salles d'Angles, Charente, in het hart van de beste terroirs van de Cognacstreek.

Het domein Mery-Melrose omvat een authentieke wijngaard en distilleerderij, gelegen in het hart van de Champagne Grande de Cognac Premier Cru. De familiegeschiedenis is een huwelijk tussen twee culturen; de familie van Francois Mery woont al generaties lang op dit landgoed, terwijl zijn vrouw, Janis Melrose, oorspronkelijk uit Schotland komt.

Het bijzondere van deze wijngaard is dat hij biologisch is. De cognacs worden volgens de traditie gedistilleerd met hun droesem zodat zij tijdens hun rijping hun karakter met intensiteit tot uitdrukking brengen en de onnavolgbare rondheid en soepelheid krijgen na vele jaren rijping. Deze restrictieve productiemethoden zijn moeilijk toe te passen en worden door de exploitanten vaak verwaarloosd.

Voor Francois is het echter ondenkbaar dat het anders zou kunnen. Francois maakt dit prachtige product nog steeds met evenveel passie op ambachtelijke wijze.

Sans titre 1200 1200 px 8