• Zoeken
 • Leodium

  «Leodium, Belgian organic gin.»

  Het is omgeven door een zeer Belgische sfeer dat Leodium het licht ziet. Aan het eerste aanzet van deze fles zijn drie jonge Luikenaars die de ambitie hebben om een ​​biologische, lokale en unieke gin te produceren. In deze gin vinden we rabarber, een representatieve groente van onze streken. Bij sommigen roept het nostalgie op: de heerlijke grootmoederstaart. Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn geweest om het te proeven, zal deze gin de gelegenheid zijn om een ​​nieuwe ervaring te ontdekken die, eenmaal geproefd, zal resulteren in een aangename herinnering. Na rabarber zijn het vijgen en hun mediterrane oorsprong die voorrang hebben. En om het helemaal af te maken, zal een vleugje lavendel uw drankje verfraaien. Leodium Gin kan worden samengevat in een eenvoudig maar ambitieus concept; breng een drankje van weleer up to date op z’n "Luikse” saus.

  Storytelling

  “ Hoewel onze vriendschap op de banken van de middelbare school begon, werd het Leodium Gin-project enkel een paar jaar later geboren rond een glaasje in een Luikse bar. Zo ontstond het verlangen om te creëren, te maken, te ontwikkelen. Omdat we elk student waren, leek de weddenschap riskant en omvangrijk, maar passie en wil is genoeg voor alles. Het is evenwichtig tussen cursussen en vergaderingen dat we een heel jaar van proeven en stappen hebben beklommen. Na dit lange jaar van bezinning en bevraging, is het voor ons tijd om u DE gin voor te stellen die een drankje van weleer op z’n Luikse saus up-to-date brengt. "

  - Julien, Tim & Yoan oprichters van LEODIUM -


  Waarom Leodium ?
  Om de oorsprong van Leodium te kennen, gaan we terug naar de Frankische tijd.
  In die tijd namen de Frankische koningen de macht over in Gallië, volgden de Romeinen op en besloten het Latijn als hoofdtaal te behouden.
  Luik, een deel van het door de Franken veroverde gebied, had dus in de 8e en 9e eeuw de gebruikelijke naam "Leodium". Andere benamingen kwamen in de volgende eeuwen, met name Légia. (10e eeuw).
  U zult het al hebben begrepen, Leodium betekent dus Luik (onze stad van oorsprong) in het Latijn!


  Bio et lokaal !

  Het bio-label was belangrijk voor ons, daarom hebben we de stappen gezet om het deze te verkrijgen. Dit label wordt alleen afgegeven als ten minste 95% van de componenten afkomstig zijn uit biologische landbouw. In ons geval is 100% van de ingrediënten in Leodium Gin biologisch.
  En zoals u misschien hebt gemerkt, steunen we lokale producenten. We werken namelijk rechtstreeks samen met gespecialiseerde winkels, zowel biologische als lokale winkels.
  Qua ingrediënten wilden we buiten de lijnen denken. Dit is de reden waarom we hebben besloten om groenten en fruit te mengen. Rabarber, een product dat representatief is voor het platte land, brengt een vleugje zuurgraad die de rondheid van vijgen en lavendel tegengaat.

  Image00001