• Zoeken
 • Brasserie de la Senne

  «Alleï zeg gast, een kroes?»

  Yvan De Baets en Bernard Leboucq komen elkaar tegen in mei 2002, tijdens de tweede editie van de Zinnekeparade. Bernard had voor dit unieke Brusselse evenement het intussen befaamde Zinnebir gecreëerd.

  Na twee jaar van groeiend succes werd hun microbrouwerij in Sint-Pieters-Leeuw, al snel te klein. Zij besloten te verhuizen en hun droom te realiseren: zich te vestigen in hun geboortestad Brussel. Om hun liefde voor deze stad te onderstrepen wordt de naam van de nieuwe brouwerij een eerbetoon aan de rivier waaraan Brussel meer dan duizend jaar geleden is ontsproten: Brasserie de la Senne.

  Bitterheid is het handelsmerk van de meeste van hun bieren: het is het fundament van hun bieren. Zij produceren bittere bieren vanaf hun prilste begin – en zij bestaan om bittere bieren te produceren!

  Ze zijn geobsedeerd door kwaliteit en de wens om het beter te doen. Het gaat in de eerste plaats om de van de smaak en kwaliteit, met bieren van karakter, zonder enige toegeving aan de commerciële kant.


  Ook aan duurzaamheid is doordacht. Ze hebben besloten nog meer te investeren in duurzaamheid en ecologie: ze hebben een fotovoltaïsch panelenpark geïnstalleerd op het dak van hun nieuwe brouwerij, dat een groot deel van hun elektriciteit zal produceren.

  Brasserielasenne