• Zoeken
 • Brasserie de la Lesse

  «Hop, gerst en traditie»

  Brasserie de la Lesse bestaat uit Julien, Jean-Hugues, Manu en Norbert. Maar ze zijn niet alleen. Daarnaast zijn er 7 beheerders en maar liefst 400 medewerkers. De coöperatie werd in 2011 opgericht met als doel de brouwerij, die in de vorige eeuw werd opgericht door de broederschap van Busson in het dorp Lessive, nieuw leven in te blazen en sociale doelstellingen na te streven.

  Het is in de 20ste eeuw in het dorp van Lessive dat alles begon. Sindsdien heeft de Brasserie zijn intrek genomen in het dorp Eprave, op een boogscheut van Rochefort, in de provincie Namen.

  Alle bieren worden gebrouwen in een typisch Belgische stijl en leverden de brouwerij meermaals de titel "Beste Bier van Wallonië" op.

  Naast het brouwen van 100% biologische bieren, sprijd de Brasserie de la Lesse zich uit. In 2017 verhuisde de coöperatie naar een eco-constructieboerderij, nog steeds in het dorp Eprave. Hun productieproces is volledig natuurlijk en ambachtelijk volgens voorouderlijke kennis geërfd van verschillende generaties brouwers. In deze brouwerij wordt geen moderne techniek gebruikt om de productiekosten te verlagen en bier kunstmatig te verbeteren.

  "Een perfect bier is een verdacht bier!" (Dixit Manu, de meesterbrouwer)

  Unnamed